Представяме Ви класация с десетте най-добри уеб сайта, в които ще откриете безплатни за ползване 3D модели.

Някои от платформите за 3D печат включват магазин за продажба на 3D дизайни и са перфектни за представяне на работата на 3D дизайнерите.

Ако сме пропуснали любимия Ви сайт за сваляне на свободни STL файлове, може да го споделите с нас в коментарите.

Класация:

ТОП 10 сайта за безплатни 3D модели

1. Thingiverse

Thingiverse на MakerBot е процъфтяваща дизайнерска общност за откриване, създаване и споделяне на 3D печат. Като най-голямата общност за триизмерна печат в света, вярваме, че всеки трябва да бъде насърчаван да създава и ремиксира 3D неща, без значение техния технически опит или предишен опит. В духа на поддържане на отворена платформа, всички проекти се насърчават да бъдат лицензирани под лиценз Creative Commons, което означава, че всеки може да използва или да промени всеки дизайн.

Свързано изображение

Рейтинг: ★★★★★
Линкhttps://www.thingiverse.com/

2. CGTrader

CGTrader е един от водещите 3D пазарни модели в световен мащаб с 1 600 000 потребители и над 710 000 3D модела за компютърна графика, виртуална / увеличена реалност и игри. На CGTrader, 3D артисти, дизайнерски студия и бизнеси споделят и продават своите модели. Фирмените и бизнес клиенти могат да избират от широка колекция от висококачествени 3D модели, които могат да бъдат използвани в техните проекти, за да се намали времето за разработка и да се спестят ресурси. Клиентите могат да наемат дизайнери за персонализирани работни места.

Резултат с изображение за CGTrader

Рейтинг: ★★★★★
Линкhttps://www.cgtrader.com/

3. MyMiniFactory

В MyMiniFactory можете да намерите десетки хиляди 3D проекти готови за вас да изтеглите безплатно. Те ще работят с всеки настолен 3D принтер и ние сме тествали всеки един, за да може да се печата!
Нашата мисия е следната: Упълномощаване на създателите да споделят цифрови обекти с 3D собственици на принтери по целия свят.
Ценностите на MyMiniFactory са съсредоточени върху качеството и откритостта: качество с грижа, за да се гарантира, че всички модели са печат, и отвореност с безплатни файлове за изтегляне на всички печатни обекти.
Вярваме, че с нашия екип, нашата общност и нашите ценности можем да дадем тласък на 3D дизайнерите и да им помогнем да станат звездите на следващото десетилетие.

Резултат с изображение за MyMiniFactory

Рейтинг: ★★★★
Линкhttps://www.myminifactory.com/

4. Cults

Добре дошли в Cults, цифровият пазар за 3D печат и дизайн. Използвайте нашата библиотека с 3D модели, за да откриете всичко, което можете да направите с 3D принтер. Не знаете как да направите 3D файл, но искате да отпечатвате 3D обекти? Клектите са за вас! Разгледайте нашите различни категории и изтеглете най-добрите модели 3D принтери за свободен, отворен или платен режим, във формат .STL, .OBJ или .SCAD, всички те са гарантирани с 3D печат.
Свързваме производители на 3D печатни файлове с хора, които искат да използват своя 3D принтер. Нашето хранилище за 3D модели действа като истински източник на вдъхновение, тъй като най-добрите дизайнери споделят ежедневно най-добрите си STL файлове, за да ви предложат своите най-нови изобретения!

Свързано изображение

Рейтинг: ★★★★
Линкhttps://cults3d.com/en

5. Pinshape

В Pinshape, нашата мисия е да направим триизмерния печат лесен и забавен! Стремим се да предоставим на потребителите си лесна за използване платформа, която им позволява да изследват, споделят и изтеглят висококачествени 3D печатни дизайни. Целта ни е да изградим ангажираща общност от иновативни производители и дизайнери на всички нива на опит, които в крайна сметка помагат за оформянето на бъдещето на триизмерния печат.

Резултат с изображение за Pinshape

Рейтинг: ★★★★
Линкhttps://pinshape.com/

6. YouMaginе

YouMagine е онлайн общност от ентусиасти на 3D печат, които желаят да работят заедно, за да споделят, ремиксират и да правят по-добри 3D отпечатани неща. YouMagine улеснява тази общност, оправомощава и дава инструментите, от които се нуждаете, за да се подобри, измисли и направи.

Резултат с изображение за YouMagine

Рейтинг: ★★★
Линкhttps://www.youmagine.com/

7. GrabCAD

GrabCAD е най-голямата онлайн общност от професионални инженери, дизайнери, производители и STEM студенти на планетата. Ние ви помагаме да създавате невероятни продукти по-лесно.
Днес GrabCAD общността има почти 4 милиона членове, които споделят CAD файлове и професионални съвети, участват в предизвикателства при проектирането или изтеглят безплатни CAD модели от нашата онлайн библиотека с над 2 милиона безплатни файла. Общността е място за мисловно лидерство и образование за най-новите инженеринг, дизайн и производство, място, където професионалистите могат да покажат уменията си и да насърчат другите да научат същото.

Резултат с изображение за GrabCAD

Рейтинг: ★★★
Линкhttps://grabcad.com/

8. XYZprinting 3D Gallery

Основана през 2013 г. от конгломерата на електрониката New Kinpo Group, XYZprinting е на амбициозна мисия за интегриране на 3D печата в нашите офиси, училища и домове за използване в ежедневието.

Рейтинг: ★★
Линкhttps://3d-gallery.xyzprinting.com/en-US/promotion

9. 3DShook

Малко преди повече от две години си мислехме: „Защо се нуждаем от 3D принтер?“ Разгледахме наличните принтери и се запитахме какво можем да отпечатаме с него? В интернет се съхраняват фигурки, поп икони, играчки, хакове за живота и други неща. Сладко, да, но едва ли е причина да се оправдае покупката на принтер. Тогава го получихме! Отговорът на „Защо ми е необходим 3D принтер?“ трябва да бъде … „защото има всичко това за печат ….“, така че ние поехме мисията да ви даде стотици, а скоро и хиляди причини да притежаваме 3D принтер. Ние сме 3DShook – Добре дошли в революцията.

Резултат с изображение за 3DShook

Рейтинг: ★★
Линкhttp://www.3dshook.com/

10. NIH 3D Print Exchange

Технологията за 3D печат напредва бързо, но е трудно да се намерят или да се създадат триизмерни модели, които са научно точни или медицински приложими. NIH 3D Print Exchange предлага модели във формати, които са лесно съвместими с 3D принтери и предлага уникален набор от инструменти за създаване и споделяне на 3D модели, свързани с биомедицинската наука.

Резултат с изображение за NIH 3D Print Exchange

Рейтинг: ★★
Линкhttps://3dprint.nih.gov/

Бонус! 

В тази ТОП 10 класация не попадна един сайт, който ние от FoxBox също харесваме и вярваме, че може да е полезен на много от вас. Затова и решихме да Ви го представим като бонус. 

Sketchfab

Sketchfab овладява нова ера на творчество, като улеснява публикуването и намирането на 3D съдържание онлайн. С общност от милиони създатели, които са публикували милиони модели, ние сме най-голямата платформа за потапяне и интерактивна 3D. Освен това, нашият магазин позволява на хиляди купувачи и продавачи да осъществяват конфиденциалност, използвайки нашия 3D viewer и модел инспектор в реално време.

Рейтинг: ★★
Линкhttps://sketchfab.com/feed

*Класацията е изготвена от www.all3dp.com на база: броя модели и популярност на уеб сайтовете през 2018 г.
*Източник: https://all3dp.com/1/free-stl-files-3d-printer-models-3d-print-files-stl-download/

Надяваме се, че класацията Ви е била полезна и интересна. Ако имате някакви въпроси, може да ни пишете тук. Очакваме мнение и Вашите предложения в коментарите. 🙂


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3D принтерът материализира Вашите идеи. Разгърнете въображението си! С технологията 3D принтирането може да създадете почти всяка форма в желания размер и цвят.

Резултат с изображение за 3d printed

Резултат с изображение за 3d printed

Резултат с изображение за 3d printed