Да, има няколко общи митове за 3D принтирането. Надяваме се, че това ще ги изчисти.

3D ПЕЧАТ МИТ # 1: 3D ПРИНТЕРИ СТРУВАТ ТВЪРДЕ МНОГО

101 въпроса отговориха настолен принтер

От времето, когато 3D печатът е измислен до 2000-те, вярно е, че 3D принтери могат да бъдат закупени само за индустриални цели. Но в днешно време висококачествени машини за потребителски клас са на разположение на никого на цени под $ 500 (повече информация тук). Има например голям набор от DIY 3D принтери, базирани на известния принтер Prusa i3  (на снимката по-долу).

3D ПЕЧАТ МИТ # 2: 3D ПРИНТЕРИТЕ МОГАТ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ ОРЪДИЯ

Да, възможно е 3D отпечатване на пистолет. Но това е трудна задача, а също така и опасна задача. Триизмерно печатано пластмасово пистолет ще продължи само няколко изстрела, преди да се разпадне, което може да бъде потенциално опасно за стрелеца.

Ако се притеснявате, че триизмерните печатни пистолети са проблем със сигурността, знайте, че разходите за това включват: закупуването на 3D принтер и материалите, времето за 3D отпечатване и сглобяване на частите и все още куршумите. В този момент някой може да закупи истински пистолет.

Също така, триизмерните печатни пистолети са забранени в няколко страни, в някои дори можете да отидете в затвора, като изтеглите плановете.

3D ПЕЧАТ МИТ # 3: ПАЗАРЪТ НА 3D ПЕЧАТ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО СТАБИЛЕН

По дефиниция стабилният пазар е „Пазар с нисък обем на търговия, който все пак може да поеме голяма продажба без значителна промяна в цената. На повечето пазари с малък обем една голяма продажба причинява голям скок или спад в цената, защото има относително малко други продажби, срещу които да се сравнява голямата продажба. Терминът е най-често срещан в чуждестранна валута. „

Пазарните анализатори казват, че пазарът на 3D печат вече се стабилизира и през следващите години ще види по-стабилен растеж, отколкото през последните години.

(Източници: Инвестиционна новинарска мрежа , Финансов речник )

3D ПЕЧАТ МИТ # 4: 3D ПРИНТЕРИТЕ МОГАТ ДА ОТПЕЧАТАТ ЧОВЕШКИ ОРГАНИ

Все още не. Но изследователите неуморно работят за постигането на тази цел. Основният проблем е, че човешките органи не само са много сложни, но и взаимозависими.

В момента фокусът е върху това да можете да отпечатвате проста тъкан за прости организми. Можете да намерите повече информация по темата тук .

3D ПЕЧАТ МИТ # 5: 3D ПЕЧАТЪТ Е ЗА МАЩАБНО ПРОИЗВОДСТВО

В момента нямаше смисъл да се започне производството на всичко, използвайки технологиите за 3D печат. Триизмерният печат просто не е достатъчно бърз, за ​​да бъде печеливш в голям мащаб. Изключението се прави, когато потребителските продукти попадат под съмнение. Слухови апарати, например, са високо персонализирани продукти със специални геометрични форми. В този случай вече е по-евтино да се произвеждат слухови апарати с 3D отпечатване, отколкото при традиционните производствени процеси.

3D ПЕЧАТ МИТ # 6: СКОРО ВСЕКИ ДОМ ЩЕ ИМА 3D ПРИНТЕР

Макар и изкусителни да вярват, услугите за 3D печат стават много достъпни. Това означава, че за повечето хора няма да се изплати за закупуване на 3D принтер за ограничен брой елементи, които биха могли да искат да отпечатват всяка година.

Все пак е твърде рано да се каже. Просто вижте как всеки носи персонален компютър в джоба си.

3D ПЕЧАТ МИТ # 7: НЕЩАТА СА ПО-БЪРЗО ДА СЕ ПРАВЯТ НА 3D ПРИНТЕР

Въпреки че е станало по-бързо, триизмерното печатане продължава по-дълго от повечето традиционни производствени процеси. Също така надеждността е проблем. Ако 3D принтерът се завинти, ще трябва да започнете отново.

В някои случаи, разбира се, триизмерното печатане би било по-бързо, ако обектът, който ще бъде произведен, има много сложна форма и не е необходимо да се произвежда масово.

МУЛТИМЕДИЕН ПЕЧАТ МИТ # 8: НЯКОИ НЕЩА СА ПО-ЕВТИНИ ЗА ПРАВЕНЕ НА 3D ПРИНТЕР

Това зависи от броя на елементите, които искате да произведете, и от сложността на продукта. Цената за един артикул остава същата за каквато и да е сума, която искате да отпечатате с 3D. Използвайки традиционните средства, обаче, цената на производството намалява с нарастването на броя на елементите. Където двете графики кръст е мястото, където 3D печат и традиционните средства струват същото.

Отговорът на 101 въпроса е на диаграма 2

Така че: Да, някои неща са по-евтини, които да се правят на 3D принтер.

3D ПЕЧАТ МИТ # 9: 3D ПРИНТЕРИ ЩЕ СПАСИ ЧОВЕЧЕСТВОТО

Без съмнение: Триизмерният печат има огромен потенциал да направи този свят по-добро място. Някои твърдят, че триизмерното печатане ще позволи на хората евтино да произвеждат висококачествени стоки и потребности сами. Това обаче ще се случи само ако индустрията за 3D печат стане напълно отворен източник. Технологията с отворен код прави чудеса по отношение на достъпността на потребителите и не се налага да се придържат към собственически продукти и потребителски лицензи.

Източник

Категории: 3D Академия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3D принтерът материализира Вашите идеи. Разгърнете въображението си! С технологията 3D принтирането може да създадете почти всяка форма в желания размер и цвят.

Резултат с изображение за 3d printed

Резултат с изображение за 3d printed

Резултат с изображение за 3d printed