Обърнете специално внимание на химическите съединения, от които са изработени твоите 3D печатни материали.

  • ABS е известно, че излъчва токсични изпарения (известни като ЛОС, летливи органични въглеродни емисии) при отпечатване.
  • PLA се счита за нетоксичен при печат.

Но тъй като има много различни видове 3D материали за печат, винаги е добре да се информирате за опасностите за здравето на материала, който използвате, дори и да е обозначен като PLA. Причината: Има много различни смеси от PLA филамент, които могат да съдържат материали, които стават токсични при нагряване за печат.

Вероятно вашите 3D отпечатъци не винаги ще бъдат 100% перфектни. Внимателно калибриране на настройките на вашия 3D принтер и софтуера за изрязване е от съществено значение за успешните резултати. Често процесът на правилно настройване на всичко е пътуване на изпитание и грешка. Намерете добър тристранен онлайн форум за печат, където можете да задавате въпроси и да им отговаряте от по-опитни производители. Също така, ако изберете популярен 3D принтер, вероятно ще има много повече поддръжка за този принтер, както онлайн, така и от производителя.

Помислете за какъв вид 3D принтер искате. Ако просто се впускате в 3D отпечатване, предлагаме да използвате 3D принтер FDM (сглобено моделиране на отлагания). Машините и материалите на FDM са по-евтини от 3D принтерите SLA (стереолитография). Това са двете най-често срещани опции за потребителите, които искат да влязат в 3D печат у дома.

Една от основните различия при FDM 3D принтерите е дали принтерът има отопляем печат. За печатането с шнур от ABS е необходимо нагрято печатно поле, докато ненагряваното отпечатване е достатъчно за PLA нажежаема жичка (макар че загрятото легло ще подобри качеството на печат).

Тези 2 изображения показват, че принтерите SLA са в състояние да произвеждат по-фини детайли от принтерите FDM:

101 въпроса са отговорили на формулярната резолюция1
Категории: 3D Академия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3D принтерът материализира Вашите идеи. Разгърнете въображението си! С технологията 3D принтирането може да създадете почти всяка форма в желания размер и цвят.

Резултат с изображение за 3d printed

Резултат с изображение за 3d printed

Резултат с изображение за 3d printed