Как да купя 3D принтер – Въпрос # 1: Трябва ли да си купя 3D принтер?

Преди да започнете да пазарувате, първо помислете за това колко и колко често искате да отпечатате 3D.

  • Добра идея е първо да изпробвате 3D технологията, за да сте сигурни в своята инвестиция.
  • И няма нужда да купувате сами 3D принтер, ако няма да го използвате постоянно. Значително по-евтино е да използвате триизмерни печатни услуги и мрежи, за да направите вашите неща професионално отпечатани. 

Как да купя 3D принтер – Въпрос № 2: Какъв тип 3D принтер трябва да купя?

Тъй като вероятно не искате да купите метален 3D принтер от 500 000 долара, има само два потребителски 3D принтера, които са подходящи. Те се наричат ​​FDM и SLA.

1. Купете 3D принтер FDM

FDM е най-често използваният 3D метод за печат, използван при 3D печат. Термопластичното нишко е нагрявано и екструдирано през екструзионна глава, която отлага разтопената пластмаса в X и Y координати, докато таблицата за изграждане снижава обектния слой по слой в посока Z.

Този тип 3D принтери е рентабилно средство за разработване на продукти и бързо създаване на прототипи в сектора на малкия бизнес и образованието, тъй като е в състояние надеждно и бързо да произвежда здрави части. Те използват разнообразни интересни материали.

Ако купите FDM 3D принтер, можете да избирате от различни марки, има поне 50 големи компании, от които да избирате. Цените варират от $ 300 до $ 5000.

2. Купете SLA 3D принтер

SLA действа, като излага слой от фоточувствителна течна смола към UV-лазерен лъч, така че смолата се втвърдява и става твърдо. Веднъж след като лазерът претърпи слой смола в желания модел и започне да се втвърдява, платформата за изграждане на модел в резервоара за течност на принтера се спуска по дебелината на един слой и лазерът започва да формира следващия слой. Всеки слой е построен върху горната част на предходния.

Подобно на технологията за принтер FDM 3D, обектите с надвеси 3D, отпечатани с този тип 3D принтер, ще изискват поддържащи структури. След приключване на печата, обектът трябва да се изплакне с разтворител. Понякога също така се пече във фурна с ултравиолетови лъчи, за да завърши обработката.

SLA създава гладки повърхностни предмети с изключителни детайли и е все по-популярна в индустрии като бижутерия и козметична стоматология за създаване на леярски форми.

Ценовият диапазон за принтер SLA 3D е между $ 3000 и $ 10,000.

Източник

Категории: 3D Академия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3D принтерът материализира Вашите идеи. Разгърнете въображението си! С технологията 3D принтирането може да създадете почти всяка форма в желания размер и цвят.

Резултат с изображение за 3d printed

Резултат с изображение за 3d printed

Резултат с изображение за 3d printed