Когато избирате дебелината на стената на вашия печат, има няколко важни неща, които трябва да имате предвид.

На първо място, ако имате изключително подробен модел на сграда, например, мащабирането на модела за триизмерен печат ще намали размера на всеки аспект на модела, включително дребните детайли и дебелината на стените. Възниква момент, в който 3D принтерът вече не може да отпечатва такива фини детайли. Това може да доведе до супер крехки отпечатъци и липсващи детайли. Поради това, докато подготвяте файл за отпечатване, е важно да знаете кои параметри да се променят, за да се гарантира добър резултат.

Следващият аспект, който трябва да разгледате, е материалът и технологията, която използвате. Някои материали ще останат стабилни при по-тънки дебели стени, отколкото други. Ръководството за потребителя трябва да бъде предоставено от производителя на нишките.

Използвайки технологията FDM, минималната дебелина на стената обикновено е между 0.05mm и 0.1mm – в зависимост от резолюцията, която поддържа вашия 3D принтер. Това обаче не означава, че стените, отпечатани с тази дебелина, ще бъдат стабилни изобщо.

Формата на вашия 3D модел също е критичен аспект. Например, ако вашият 3D модел има част с много надвеси, структурите, поддържащи този надвес, трябва да са достатъчно дебели, за да не се изкривят или пречупват. Също така трябва да се уверите, че поддържащите стени са достатъчно здрави, за да държат тежестта над тях. Обикновено 1 мм е долната граница на дебелината на стената и се препоръчва 2 мм.

Категории: 3D Академия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3D принтерът материализира Вашите идеи. Разгърнете въображението си! С технологията 3D принтирането може да създадете почти всяка форма в желания размер и цвят.

Резултат с изображение за 3d printed

Резултат с изображение за 3d printed

Резултат с изображение за 3d printed