Един от най-популярните въпроси, които получаваме в общността за 3D печат, е кой 3D принтер да си купим! Има много неща, които трябва да се вземат под внимание в това решение и много, много принтери, от които да избирате, затова подредихме някои въпроси, които трябва да отговорите, за да направите най-правилното решение за 3D покупка на принтер …

Отговорете на тези въпроси за 3D принтера, преди поръчката

Преди да изберете правилния 3D принтер за вашите нужди, има няколко въпроса, на които трябва да отговорите:

 1. Какъв е бюджетът ви? 
  3D принтерите варират от няколко стотин долара до десетки хиляди долари. Има много добри възможности за избор в диапазона от $ 400 до $ 1000, но ще трябва да направите компромиси.
 2. Какъв размер 3D принтове трябва да направите? 
  В зависимост от това, което трябва да отпечатате, зависи от размера на целевото легло и капацитета за печат. Обикновено говорим за 6 „x6“ x6 „нагоре, като 8“ (200mm квадрат) е популярен размер, но има някои масивни капацитети принтери с различно качество!
 3. Колко сте опитни? 
  Това ще бъде ли вашият първи принтер? Използвали ли сте 3D принтери преди? Правили ли сте принтер? Имате ли достъп до ръце за помощ? Ако това е първият ви принтер или нямате време или търпение да научите много неща „по-дълбоко ниво“, може би е по-добре да вземете нещо сглобено. От друга страна, сглобяването на 3D принтер е едно очарователно хоби за тези, които се ориентират към тази посока.
 4. Какви материали ви трябват, за да печатате? 
  Повечето хора най-малкото първоначално ще отпечатат с пластмаса, наречена PLA. Но може да се нуждаете от повече гъвкавост (като прочутата марка Ninjaflex), по-голяма якост (ABS, PETG, найлон) или дори да запалите тъмните или метални нишки, които са абразивни за дюзата ви. Материала зависи от функциите, които може са ви необходими, като например отопляем слой, топлоустойчиви части и т.н.
 5. Имате ли специален размер на нишката, с който трябва да работите? (например вече имат 3 мм принтери)
 6. Каква е предназначението на тези принтове? 
  Може да не знаете каква нишка / материал ви е необходима, но може да имате предвид целта за печатите. Например, ако искате да отпечатате подпори и броня, или RC части, ако трябва да бъде безопасна за храни и др.
 7. Как практически искате да сте в изграждането, конфигурирането, модернизирането и поддръжката на принтера? 
  Искате ли да го създадете от комплект (или части) или е сглобен  предварително? Трябва ли да е перфектен при доставката или сте готови да отделите време, пари и усилия за подобрения?
 8. Колко важно е обслужване на клиенти в реално време чрез телефон / чат / на място и т.н.? 
  Много от принтерите, които хората купуват и се наслаждават, са малки, без брандирани операции и следователно подкрепата не може да бъде най-добрата. Ако не се нуждаете само от поддръжка по имейл, но искате в реално време или на място, това изключва още повече от пазара.
 9. Искате ли удължена гаранция? 
  Отново много принтери имат нулева или много малка гаранция. Пример: Моят Wombot XL пристигна счупен и аз трябваше да се снабдя с части и да го поправя сам (аз получих 20 долара за възстановяване на долара на моя PayPal, за да мога да купя необходими подменящи части). Опитът ми в Printbot беше точно обратното, те ми изпратиха резервни части след покупката, извън гаранционния период и дори без да питам когато имах проблеми с надеждата, че ще подобри печатът с опита ми.
 10. Имате ли специфични изисквания за софтуер / съвместимост / достъпност? 
  Използвате ли Windows / Mac / Linux? В зависимост от вашата операционна система ще зависи кой софтуер е на разположение. 
 11. В коя държава се намирате? 
  Не всички принтери, опции за доставка или начини на плащане са удобни или дори достъпни във всички страни. Например принтерът се продава само чрез PayPal, след което може да нямате късмет. Принтерите са големи и тежки. Местен доставчик или дистрибутор ще може да използва опции за доставка на разумни цени и може да помогне и в ситуации на подкрепа.
 12. Кой ще използва този принтер
  Вие? Деца? Баба и дядо? Дизайнери? Инженерите? Обществена библиотека? Моите препоръки за принтер, който ще се използва в пространството на производителя, ще бъдат много различни от класа, пълна с десетгодишни деца. Има надзорна и безконтролна употреба, прашни или чисти среди, аспекти на риска / здравето / нараняването, надеждността …

Източник

Категории: 3D Академия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3D принтерът материализира Вашите идеи. Разгърнете въображението си! С технологията 3D принтирането може да създадете почти всяка форма в желания размер и цвят.

Резултат с изображение за 3d printed

Резултат с изображение за 3d printed

Резултат с изображение за 3d printed