Представете си да построите конвенционален дървен прототип на кола. Започваш с блок от масивно дърво, който се издълбава навътре. Или, ако искате да направите един архитектурен модел на къща, бихте го построили като истинска сглобяема къща, вероятно като изрежете миниатюрни части и ги залепите. Сега един лазер може лесно да издълбае дървото във форма, но 3D принтерите не работят по нито един от тези начини!

Типичният 3D принтер прилича на мастиленоструен принтер, който се използва от компютър. Той изгражда триизмерния модел чрез слоеве, отдолу нагоре, като многократно печата върху една и съща област по метод, известен като FDM (Fused Deposition Modeling). Работейки изцяло автоматично, принтерът създава модел за определен период от време, като превръща 3D CAD рисунка в много двуизмерни слоеве с напречно сечение – ефективно разделя 2D разпечатки, които седят една върху друга, но без хартията между тях. Вместо да се използва мастило, което никога няма да се натрупва с голям обем, принтерът отлага слоевете от разтопена пластмаса или прах и ги смесва заедно със съществуващата структура с лепило или ултравиолетова светлина.

Източник

Категории: 3D Академия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3D принтерът материализира Вашите идеи. Разгърнете въображението си! С технологията 3D принтирането може да създадете почти всяка форма в желания размер и цвят.

Резултат с изображение за 3d printed

Резултат с изображение за 3d printed

Резултат с изображение за 3d printed