Повечето от тях са. Но за съжаление има някои черни овце в общността на Kickstarter. Имаше поне едно основно наказателно дело, при което фондове на Kickstarter бяха злоупотребили с един от ръководителите на проекта.

Peachy принтер Inc. вдигна $ 651,091 долара за 30 дни. Обаче само 200 000 долара от тази сума са се появили в банковата сметка на компанията. Изповеди, направени от съсобственика и финансовия мениджър на компанията, разкри, че е откраднал поне $ 324,716 от парите, набрани от Kickstarter, за да построи къща за себе си. Но това може да не е цялата история. Повече средства бяха набрани на други платформи за мобилни телефони в размер на около 500 000 долара, които ръководството на компанията твърди, че е изляло в научноизследователска и развойна дейност. Въпреки това, голяма част от тази научноизследователска и развойна дейност не е показана от компанията. Остава да бъде разкрито, ако тези пари също бяха неправилно управлявани или не. Тук е повече за това: Peachy принтер средства откраднати да се построи къща.

Разбира се, това е крайно. По-често ще срещнете закъснения при доставката на вашия принтер Kickstarter или Indiegogo 3D.

От друга страна, има много успешни продукти за триизмерно печатане, които започнаха от Kickstarter, включително оригиналния принтер Formlabs Form One SLA, Zortrax M200, M3D Micro (образ), Printbrot и печатащата писалка 3Doodler .

101 въпроса отговориха на m3d принтер

Всеки път, когато инвестирате пари в нещо, съществува известен риск нещо да се обърка. Намира се доколко вярвате на автентичността на проекта. В тази статия сме съставили няколко улики, които трябва да имате предвид, преди да подкрепите проект за crowdfunding.

Източник

Категории: 3D Академия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3D принтерът материализира Вашите идеи. Разгърнете въображението си! С технологията 3D принтирането може да създадете почти всяка форма в желания размер и цвят.

Резултат с изображение за 3d printed

Резултат с изображение за 3d printed

Резултат с изображение за 3d printed