Ако случайно сте в Лион, Франция, не забравяйте да посетите лъвовете, които пазят домашния стадион за футболния клуб Olympique Lyonnais. 

Първият 3D принтиран лъв е син, а другите три лъва са боядисани в червено, бяло и златно, за да съответстват на екипа на Olympique Lyonnais.

Размерите са впечатляващи: почти 4 метра височина и дължина, 60 см. широчина и тегло 1,6 тона.

Не е изненадващо, че са необходими почти 500 часа за 3D принтиране и повече от 20 дни непрекъснато производство. След приключването на отпечатването, също са необходими 600 часа за завършване и сглобяване. И говорим само за един от лъвовете!

Резултат с изображение за Olympique Lyonnais 3d lion

Защо са създадени лъвовете?

Лъвове са символ на това, което може да се случи, когато иновациите се сблъскат с 3D принтирането.  Представляват промяна в производствените процеси, както и в отборния дух. Това изглежда идеална идея за футболен клуб.

Първоначално местната архитектурна фирма Naço е получила дизайна 3D Lion от холандския дизайнер Marthijn от 3DWP. Компанията се нуждаела от триизмерна услуга за печат, която може да се справи с дизайна, затова те се свързали с Drawn, за да им помогнат с тази интересна украса.

Френската компания Drawn е зад цялата продукция. Drawn използва своя широкоформатен индустриален 3D принтер, наречен Galatea, който е роботизирана ръка, уникална за Франция, само с една друга, подобна на тази в света.

Макар машината да може да принтира в големи размери, тези огромни лъвове изискват 88 части и са 3D принтиране с армиран от фибростъкло ABS, който след това се сглобява с винтове.

Видео:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3D принтерът материализира Вашите идеи. Разгърнете въображението си! С технологията 3D принтирането може да създадете почти всяка форма в желания размер и цвят.

Резултат с изображение за 3d printed

Резултат с изображение за 3d printed

Резултат с изображение за 3d printed